kyselytuntikysymys

Kyselytuntikysymys: Ruuhkamaksujärjestelmän käyttöönotto

Arvoisa puhemies! Pari päivää sitten liikenne- ja viestintäministeriö julkisti Pääkaupunkiseudun ruuhkamaksujärjestelmän käyttöönottoa koskevan selvityksen, ja sen johtopäätökset olivat varsin kannustavia ja ilahduttavia. Selvityksen johtopäätösten mukaan ruuhkat vähenisivät, liikenne sujuvoituisi, päästöt pienenisivät ja oikeastaan koko liikennejärjestelmän toimivuus paranisi. Siinä suositeltiin, että vuoden 2016 tienoilla voitaisiin ottaa tämä malli käyttöön, ja sen seurauksena ruuhkat katoaisivat seuduilta vuoteen 2020 mennessä.


Kyselytuntikysymys: Suomen epäilty osallisuus CIA:n salaisiin vankikuljetuksiin

Johanna Sumuvuori/vihr: Arvoisa puhemies! Tällä viikolla kansainvälinen Amnesty julkisti raportin, jonka nojalla se perää EU-mailta vastuuta Cia-yhteistyöstään. Amnestyn mukaan useiden EU-maiden osuus Cia:n salaisiin ohjelmiin on todettu monissa riippumattomissa tutkimuksissa, ja epäily, joka on koskenut myös Suomea useaan eri otteeseen, liittyy Cia:n salaisiin vankikuljetuksiin Euroopan kautta Quantanamon vankilaan.


Kyselytuntikysymys: Suomen valmius nopean öljyntorjunnan aloittamiseksi


Kyselytuntikysymys: Turkistarhauksen eläinsuojeluongelmien ratkaiseminen


Kyselytuntikysymys: Puukerrostalojen rakentamista koskeva lainsäädäntö

Johanna Sumuvuori: Arvoisa puhemies! Suomella on pitkät puurakentamisen perinteet, mutta poikkeuksellisen tiukat puurakentamisen säännöt ovat johtaneet siihen, että Suomi on jäänyt kauaksi puurakentamisen kärjestä. Samaan aikaan syvässä kriisissä painiva metsäteollisuus tarrautuu vanhoihin tuotteisiin. Seurauksena ala supistuu ja työpaikat vähenevät.


Sivut

Subscribe to RSS - kyselytuntikysymys