vihreät

Muiden silmin

 
Ystävien, työtovereiden ja muiden kanssakulkijoiden sanoja. Lista elää vaaleihin saakka!
 
 
"Olen oppinut tuntemaan Johannan sanavalmiina ja energisenä toimijana, jota on aina kiinnostanut EU:n mahdollisuudet toimia tasa-arvoisemman ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Sellaisia ääniä tarvitaan nyt Euroopan parlamenttiin." 
 
-Pekka Haavisto, kehitysministeri
 
 
 
"Olen tuntenut Johannan yli kymmenen vuotta, 2000-luvun alussa hän oli avustajani eduskunnassa.
 
Johanna on mutkaton, rohkea, idearikas ja hauska ihminen - ja eduskunnan historian ensimmäinen, joka ensimmäisenä kansanedustajapäivänään piti täysistunnossa ryhmäpuheen. Tämä kertoo, miten hyvä ulko- ja turvallisuuspolitiikan asiantuntija hän on. 
 
Johannasta tulisi erinomainen EU-parlamentaarikko, nuoresta iästään huolimatta hän on ehtinyt koota kokemusta eduskunnan ohella myös kunnallispolitiikasta ja kansalaisjärjestöistä, suomalaisista ja kansainvälisistä. Reilu maailma ja  tasa-arvo ovat hänen sydämenasioitaan."
 
-Satu Hassi, europarlamentaarikko
 
 
 
"Johanna Sumuvuori on pitkäaikaisimpia ystäviäni vihreissä. Nanna on aina osannut parantaa maailmaa niin, että hän puhuu kaikkien kanssa, kuuntelee kaikkia - ja vakuuttaa kaikki. Hänen asiaosaamisensa on Suomen huippua rauhan, demokratian ja ihmisoikeuksien kysymyksissä. Politiikoista hänen small talk -taitonsa ja huumorintajunsa  ovat myös huippua. Sitä tarvitaan Brysselissä."
 
-Ville Niinistö, ympäristöministeri
 
 
”Olen kyllä epäpoliittinen henkilö, puolueeton kuin Sveitsi. Mutta seurattuani Nannaa, olen nähnyt, miten ammattitaitoinen, upea, ihailtava ja asialleen omistautunut hän on. Hän poikkeaa täysin normipoliitikosta, napit tanassa pönöttävästä herrakerholaisesta, on mukana innolla ja täysillä aina asiassa, jonka on päättänyt hoitaa, olkoon se vaikka Helsingin yömetroliikenne.”
 
-Tiia Vanhatapio, suunnittelija (Vanhatapio & Saksi), dj
 
 
"Johanna Sumuvuori on monipuolisen kansainvälisen toimintansa ja turvallisuuspoliittisen kokemuksensa ansiosta itsestään selvä valinta Suomesta europarlamenttiin. Hän on muutenkin tosi nasta tyyppi."
 
Pekka Sauri, apulaiskaupunginjohtaja
 
 
 
"Nanna on jalostanut ylivilkkautensa käsittämättömäksi tehokkuudeksi. Poliitikkona arvostan hänen laaja-alaista asiantuntemustaan ja kykyä keskustella myös meidän toisinajattelijoiden kanssa. Hänen seurassaan viihtyy myös ystävänä, kun arvostaa iloa, eloa ja älyä."
 
-Heikki A. Ollila, Kokoomuksen kansanedustaja 1987-1995, 2003-2011
 
 
"Nanna on rauhanrakentamisen todellinen asiantuntija - hän valmistelee väitöskirjaa rauhanturvaamisesta ja tekee käytännön rauhantyötä järjestötasolla. Loistava nainen kehittämään myös EU:n roolia rauhanrakentamisessa!"
 
-Anne Palm, Kansalaisjärjestöjen konfliktinehkäisyverkoston (KATU) pääsihteeri
 
 
"Tutustuin Nannaan kauan sitten, viimeistään silloin kun tulin töihin Vihreisiin kymmenen vuotta sitten. Nanna oli nimi jonka jokainen opiskelijapolitiikassa 2000-luvun alussa toiminut tiesi: vihreä ikoni opiskelija- ja kansalaisjärjestömaailmasta, kasvot kaikelle sille raikkaalle, iloisesti kapinalliselle ja fiksulle aatteellisuudelle, mitä maailma tarvitsee. Kymmenen vuotta ja monta Nannan uran vaativaa roolia - kuten puolueen varapuheenjohtajana ja kansanedustajana - myöhemmin mielikuva ei ole heikentynyt, on vain ilo tuntea Nanna Sumuvuori paremmin!"

-Lasse Miettinen, vihreiden puoluesihteeri
 
 
"Nannaa kuunnellessani ymmärsin ensimmäistä kertaa, että politiikka on muutakin kuin mielipiteitä ja arvoja – se on konkreettista työtä. Nanna tekee politiikkaa työnä ja hän osaa sen hyvin. Hänellä on valtava kapasiteetti laajaan tieto-osaamiseen ja sitä EU:ssa tarvitaan. "Nanna jaksaa puurtaa ja työstää tietoa, mutta on samalla sosiaalisesti pidetty ja taitava. Todella hyvä tyyppi." 
 
-Pauliina Seppälä, tuottaja, Mesenaatin ja Siivouspäivän perustaja
 
 
"Tarkastelin EU-vaaleja ja tarjolla olevia ehdokkaita sillä silmällä. Oma ehdokkaani on selvä, hän on demareiden Timo Harakka. Vaan kaikki eivät halua äänestää demareita. Siksi hieman opastan ja annan vinkkejä. Jos haluat äänestää hyvää vihreiden ehdokasta, hän on: Johanna Sumuvuori.  
 
-Petteri Sihvonen, entinen jääkiekkopelaaja, -valmentaja ja Urheilulehden analyytikko, nykyinen vapaa kirjoittaja (kommentti Facebookissa)
 
 
"Nanna ymmärtää, että politiikka on tiimipeliä. Hän kykenee toimimaan kaikenlaisissa tiimeissä, koska hänellä ei ole ylemmyys- eikä alemmuuskomplekseja. Nanna saa muut ihmiset innostumaan omista ideoistaan, mutta ei ole niistä turhan mustasukkainen. Tärkeintä on, että asiat menevät eteenpäin. Yhteistyökykynsä ja asiantuntemuksensa ansiosta Nanna on huomattavan vaikutusvaltainen poliitikko. 
 
Nanna suhtautuu tekemisiinsä intohimoisesti ja pitkäjänteisesti. Hän löytää asioiden ja näkökulmien sekamelskasta olennaisen ja pitää sen kirkkaana mielessään loppuun asti. Hän kuuntelee järjestöjä ja kansalaisia – myös niitä, joiden ääni muuten jää kuulumattomiin. Nanna on rauhan ja tasa-arvon asiantuntija. Juuri ne ovat Euroopan kannalta keskeisiä asioita nyt ja tulevaisuudessa. Siksi tuen Nannaa."
 
Amu Urhonen, Kynnyksen puheenjohtaja
 
 
 
"Nanna on lukenut, sivistynyt, tietävä, kansainvälinen ja kielitaitoinen. Hurmaavan älykäs ja hauska, ei pönötä. Ja parasta: aito, välittävä ihminen."
 
Mattijuhani Koponen, runoilija, taiteilija, Muu ry:n perustaja
 
 
"Jos Nanna olisi maatuska-nukke, päällimmäisenä olisi taitava ja nuorekas poliitikko. Sen alla kaupungin yössä viihtyvä dj. Sen alla omistautuva äiti. Sen alla punkkari. Sen alla pohjalainen partiolainen. Sen alla…turvallisuuspoliittinen muistio. "
 
-Jukka Relander, kolumnisti, radiohenkilö, Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan ja Kirjastoseuran puheenjohtaja
 
 
"Johanna tuntee intohimoa politiikkaan ja on sitkeä vääntäjä, vaikka vaikuttaa ulospäin vähän huithapelilta ja onnistuu hämäämään sillä vastustajansa. Vaikka itse olen vasemmistolainen ja äänestän toista ehdokasta, niin Johanna on kyllä yksi niistä suomalaisista poliitikoista, joiden koen kuuluvan aidosti rauhanasian edistäjiin. Suomessa, Euroopassa, maailmassa. Näinä päivänä turvallisuuspolitiikassa on paljon ”horjujia”, joita sotaretoriikka ja aseinnostus kutsuu seireenin lailla. Johanna ei kuulu heihin."
 
-Laura Lodenius, asiantuntija
 
 
"Tunnen Nannan tarmokkaana työtoverina, jolla pysyvät langat käsissä ja tavoite kirkkaana mielessä. Paras vihreä kisassa!"
 
-Pia Pakarinen, toimitusjohtaja

 

 
"Minulle on tärkeää, että pystyn samaistumaan ehdokkaaseeni. Se, että hän osaa, on taitava, ahkera, viisas ja järkevä on hurjan tärkeää, tietenkin. Mutta sellaisia ehdokkaita vihreissä riittää. Pidän siitä, että Nanna on oma itsensä. Se hehkuu hänestä. Nanna ei pukeudu jakkupukuun vain siksi, että niin kuuluu tehdä ollakseen uskottava. Uskottavalta näyttäminen on aika helppoa siihen verrattuna, että oikeasti on uskottava. Nanna on."

-Laura Ala-Kokko, Vaasan vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja, Vaasanseudun vihreiden varapuheenjohtaja, myymäläpäällikkö

 

 
Kampanjaa voi tukea lahjoituksella  tai tulemalla mukaan tukiryhmään. 
 


Äänestäjän muotokuva, osa 8: Amu Urhonen

Äänestäjän muotokuva on blogisarja, jossa äänestäjät ja kampanjan taustalla toimivat henkilöt saavat puheenvuoron. Blogeja julkaistaan kevään 2014 aikana toukokuun eurovaaleihin saakka.
 
YHDENVERTAISUUS YHDISTÄÄ
 
Teksti ja kuva: Amu Urhonen, Kynnys ry:n puheenjohtaja
 


Äänestäjän muotokuva, osa 7: Laura Rantanen

Äänestäjän muotokuva on blogisarja, jossa äänestäjät ja kampanjan taustalla toimivat henkilöt saavat puheenvuoron. Blogeja julkaistaan kevään 2014 aikana toukokuun eurovaaleihin saakka.
 
JOHANNAN AIKA ON NYT
 
Teksti ja kuvat: Laura Rantanen, Johanna Sumuvuoren kampanjapäällikkö
 


Äänestäjän muotokuva, osa 6: Pekka Sauri

 
Äänestäjän muotokuva on blogisarja, jossa äänestäjät ja kampanjan taustalla toimivat henkilöt saavat puheenvuoron. Blogeja julkaistaan kevään 2014 aikana toukokuun eurovaaleihin saakka.
 
PEKKA SAURI – ARJEN ASIANTUNTIJA
 
 
Kirjoittanut: Kirsikka Moring
Kuva: Helsingin vihreiden arkisto
 
Erityisen suurella ilolla esittelemme Nannan tukiryhmäläisenä Helsingin apulaiskaupunginjohtajan Pekka Saurin.

Hän jos joku tietää, mitä ihminen tarvitsee pienessä ja suuressa arjessa.


Äänestäjän muotokuva, osa 5: Laura Ala-Kokko

Äänestäjän muotokuva on blogisarja, jossa äänestäjät ja kampanjan taustalla toimivat henkilöt saavat puheenvuoron. Blogeja julkaistaan kevään 2014 aikana toukokuun eurovaaleihin saakka.

"NANNA TUNTUU MUN IHMISELTÄ"

Teksti: Laura Rantanen
Kuva: Lauran kotialbumi

Laura Ala-Kokko, 34, vaatemyymälän osastopäällikkö, Vaasa


Sivut

Lisää postituslistalle RSS - vihreät