Eurovaalikampanjani teemat

 |  Ei kommentteja

Eurovaalikampanjani tärkeimmät sisällöt ovat sosiaalisen Euroopan rakentaminen, Euroopan unionin kehittäminen siviilikriisinhallinnan suurvallaksi sekä ilmastopolitiikan suunnannäyttäjäksi.

Sosiaalinen Eurooppa
Uskon, että EU:n niin kutsuttu legitimiteettivaje ja kansalaisten laimea kiinnostus unionin päätöksentekoa kohtaan johtuu suureksi osaksi siitä, että sosiaalisen Euroopan rakentaminen on jäänyt puolitiehen. Euroopan sisämarkkinoita on kyllä kehitetty ja kaupan esteitä poistettu, mutta hyvinvoinnin, työllisyyspolitiikan, kestävän talouden ja tasa-arvon kehittämisessä EU ei ole päässyt vielä kovin pitkälle.

EU:n globaali vastuu
Haluan myös olla mukana kehittämässä EU:n yhteistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Kansainvälisessä kriisinhallinnassa EU:n tulee panostaa erityisesti siviilikriisinhallintaan, konfliktien ennaltaehkäisyyn ja kehitysyhteistyöhön. EU voi tulevaisuudessa olla siviilikriisinhallinnan suurvalta samoin kuin se on kehitysyhteistyössä mitattuna maailman ykkönen. Näen myös kehitysyhteistyön osana turvallisuuspolitiikkaa, sillä maailmanlaajuisten kehityserojen umpeen kurominen auttaa poistamaan köyhyyttä ja ympäristöongelmia, jotka luovat kasvualustaa konflikteille.

Stop maapallon potkimiselle!
Ilmastopolitiikassa EU:n on oltava suunnannäyttäjä vähentämällä päästöjä, lisäämällä energiatehokkuutta sekä parantamalla kansalaisten mahdollisuuksia liikkua ja kuluttaa ympäristöystävällisemmin. Yksi konkreettinen asia, jonka puolesta haluan erityisesti kampanjoida, on eurooppalainen raideliikenne ja Rail Baltica -ratahanke. On kerrassaan vinksahtanutta, että tällä hetkellä on halvempaa ostaa halpalentoyhtiön lento Eurooppaan, kuin vaikkapa aikuisen edestakainen Helsinki-Vaasa -junalippu – puhumattakaan kansainvälisen junaliikenteen hinnoista. Raideliikenteen on oltava kilpailukykyistä suhteessa lentämiseen. Uskon, että lähitulevaisuudessa Helsingistä voi ottaa yhdessä yössä junan Berliiniin, jos EU on valmis panostamaan raiteisiin.

Kommentit

Kommentit

Kommentoi