Äänestäjän muotokuva, osa 14: Teppo Heikkilä

 |  Ei kommentteja

MAAJUSSIKIN ÄÄNESTÄÄ NANNAA

Teksti: Kirsikka Moring
Kuva: Teppo Heikkilän kotialbumi

Uurnille. Nyt! Klo 09 – 20.00. Ja ketäkö äänestäisi? Pläkkiselvää.

Kysymme luomuviljelijä Teppo Heikkilältä Loimaalta. Hän on mies, joka opiskeli teknisessä korkeakoulussa automaatiotekniikkaa, mutta ryhtyikin maanviljelijäksi vuonna 1996.

WWF ja MTK palkitsivat hänen tilansa suomen ympäristöystävällisimpänä maatilana vuonna 2010. Tilalla on 200 hehtaaria viljelyksessä ja 300 luomunautaa. Tilalta suoramyydään tuotteita muun muassa ruokapiireille ja ravintoloille.

Puhelimessa kuuluu intomielistä mylvintää ja töminää. Juhlitaanko siellä Suomen jääkiekkovoittoa Tsekeistä? Vai onko mies karja-aitauksessa?

”Päästin juuri hiehot uudelle laitumelle, jossa kasvaa tuore ruoho. Onhan niillä ollut vapaus myös talvitarhassa, mutta tämä on erityistä. Kyllä se vähän tanssittaa.”

Johanna Sumuvuori saa Tepon äänen. ”Arvostan häntä harvinaisena poliitikkona, joka ei tee politiikkaa tehdäkseen uraa ja saadakseen henkilökohtaista valtaa, vaan on aidosti kiinnostunut maailmanparannuksesta.”

Teppo on ollut itsekin mukana politiikassa ja kokenut, että Johannan kaltaiset poliitikot ovat harvassa. Siihen hän on pettynyt ja juuri sen takia hän ei halua itse tehdä enää politiikkaa.

”Minua ei kiinnosta valtapeli. Johanna on aito ja ideologinen. Olen nähnyt sen läheltä, sillä olen seurannut hänen toimintaansa politiikassa jo vuosia. Toivon, että vihreät näyttäisivät nykyistä enemmän Johannalta.”

Maatilan kevättöiden keskellä eurovaaleista ei ole paljon puhuttu. Vuodenaika on maanviljelijälle kylvöineen ja laidunkauden alkuineen vuoden hektisin.

Tepon mielestä maanviljelijät saisivat olla hyvin tyytyväisiä EU:n tukipolitiikkaan. Hän on ollut aina kiinnostunut ympäristöasioista ja uskoo, että ilman EU:ta maatalouden ympäristövaikutuksia ei olisi otettu niin vakavasti, kuin ne nyt otetaan.

”Meillä on käytössä laajalti ympäristötukia, joilla halutaan saada tuottajat toimimaan ympäristöystävällisesti.”

Kommentit

Kommentit

Kommentoi