Äänestäjän muotokuva, osa 4: Tiia Vanhatapio

 |  Ei kommentteja

TIIA VANHATAPIO, DJ-SISKO

Teksti: Kirsikka Moring
Kuva: Adams & Shanghai Cowboy

”Hyville ihmisille tapahtuu hyviä asioita.” Tiia Vanhatapio on Nannan tukiryhmässä, koska uskoo rakkaan ystävänsä osaamiseen, ehdottomuuteen ja ennakkoluulottomaan rohkeuteen.

Elämälle on annettava mahdollisuus. ”Olen oppinut, että kaikki mitä meille tapahtuu, tapahtuu syystä.” Fatalisti? Ei ihan. Elämä on opettanut.

He ovat yhdessä ympäristönsä valloittava terrierikaksikko. Tiia ja Nanna kylvävät kumpikin tahoilleen ennennäkemättömiä ajatuksia, asioita ja maailmoja.
He kytkevät virtaa uusiin laitteisiin, masinoivat elämälle tarkoitusta.

Yhdessä heissä on voimaa kuin pienessä kylässä. Tässä duossa näkee ystävyyden merkityksen.
”Terapoimme, tsemppaamme toisiamme, puhumme maailmaan merkityksiä ja olemme avoimia yllätyksille.”

Tiia on vakuuttunut Nannan osaamisesta kansainvälisen politiikan tuntijana ja turvallisuuspoliittisen asiantuntemuksen kartuttajana.

Yhteistä taikavoimaansa Tiia ja Nanna käyttävät dj-parina Club Banglesissa pöyhien yleisönsä sielut uusiin valmiuksiin milloin Flow’ssa milloin Tavastialla – tai vaikkapa Vihreiden puoluekokouksen jatkoilla.

Tiia on monikoulutettu monitoimidesigneri, joka suunnittelee nykyään Miika Saksin kanssa kaikenkattavia liikebrändejä, visuaalisia ja sisällöllisiä kokonaisuuksia videoista ja musiikista alkaen. Rähinä, RHN REX, Seppälä, Artek, Audi, Stockman, Veuve Cliquot. Nykin ja Pariisin muotimessut… palkintoja. Uusia kansainvälisiä avauksia tulossa.

Ja sitten äkkiä Vihreä politiikka. Mitä, mitä?

”Olen kyllä epäpoliittinen henkilö, puolueeton kuin Sveitsi. Mutta seurattuani Nannaa, olen nähnyt, miten ammattitaitoinen, upea, ihailtava ja asialleen omistautunut hän on.”

”Hän poikkeaa täysin normipoliitikosta, napit tanassa pönöttävästä herrakerholaisesta, on mukana innolla ja täysillä aina asiassa, jonka on päättänyt hoitaa, olkoon se vaikka Helsingin yömetroliikenne.”

”Eikä hän ole poliittinen broileri vaan tuore ja aito rukiinen leipä, joka on leivottu satavuotiaaseen juureen.”

EU tarvitsee Tiian mielestä uusia ihmisiä, uuden sukupolven ja lisää naisia.

”EU on mahdollisuus saada Eurooppaan järkevä konsensus, tasapaino pienten ja suurten kesken. On luotava järjestelmä, jossa kuuluu myös pienten ääni.”

Nanna on Tiian mielestä tulevaisuuden poliitikko, edelläkävijä.

Kommentit

Kommentit

Kommentoi