Äänestäjän muotokuva, osa 3: Pauliina Seppälä

 |  Ei kommentteja

TYÖHUONEELTA TUTTU

Teksti: Paula Ojanen
Kuva: Pauliinan kotialbumi

Pauliina Seppälä, s. 1971, helsinkiläinen tuottaja ja someaktiivi.

Pauliina Seppälä tutustui Johanna Sumuvuoreen yhteisellä työhuoneella, Kallion Kulmahuoneella, jossa on kaupunginosan komeimmat lattiat ja ”kaikennäköistä koko ajan kierroksessa.”

Seppälä itse tekee työkseen pörinää. Se tarkoittaa käytännössä esimerkiksi Suomen ensimmäistä yhteisörahoituspalvelu Mesenaatti.me:ta ja suosittua Yhteismaa ry.n Siivouspäivää. Seppälä on molempien ideoiden äiti ja saanut niihin mukaan hyvän tiimin.

Siivouspäivä on yhteisöllinen tapahtuma, jossa kaupungit muuttuvat isoiksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi, kun ihmiset tuovat ylimääräisiä tavaroitaan myyntiin tai lahjoitettavaksi. Siivouspäivällä on Facebookissa 25 523 tykkääjää, ihan pienen joukon puuhastelusta ei ole kyse. Siivouspäivät ovat keränneet ison joukon ihmisiä mukaan myös käytännön toimintaan.

Sumuvuori on ehdokkaana Seppälän mielestä sellainen, joka voisi liikuttaa kansanjoukkoja.

”Nannassa on karismaa. Samalla hänellä on valtava kapasiteetti laajaan tieto-osaamiseen ja sitä EU:ssa tarvitaan.”

”Nanna jaksaa puurtaa ja työstää tietoa, mutta on samalla sosiaalisesti pidetty ja taitava. Todella hyvä tyyppi.”

Yhteisellä työhuoneella Seppälä huomasi, että Sumuvuori on lahjakas siinä mitä hän tekee ja ymmärtää politiikan pragmaattisen ja tiimityön tärkeyden merkityksen.

”Nannaa kuunnellessani ymmärsin ensimmäistä kertaa, että politiikka on muutakin kuin mielipiteitä ja arvoja – se on konkreettista työtä. Nanna tekee politiikkaa työnä ja hän osaa sen hyvin.”

Seppälä on mukana Sumuvuoren kampanjassa myös omasta ammatillisesta kiinnostuksesta. Häntä kiinnostaa poliittinen viestintäprosessi. Erityisesti joukkoistamisen ilmiö on mielenkiintoinen poliittisessa kampanjassa.

”Minua kiehtoo voiko poliitikon kampanja ammentaa syvistä tunnoista ja energioista ja saada ihmiset liikkeelle? Politiikka kun on ennen kaikkea ongelmanratkaisua.”

Kommentit

Kommentit

Kommentoi