Äänestäjän muotokuva, osa 2: Iiris Hjelt

 |  Ei kommentteja

Äänestäjän muotokuva on blogisarja, jossa äänestäjät ja kampanjan taustalla toimivat henkilöt saavat puheenvuoron. Blogeja julkaistaan kevään 2014 aikana toukokuun eurovaaleihin saakka.

NANNAAN VOI SAMAISTUA

Teksti: Laura Rantanen
Kuva: Iiriksen kotialbumi

Iiris Hjelt, s. 1986. Kosmopoliitti Lappeenrannasta.

Lappeenrantalainen Iiris Hjelt, 27, haaveilee työskentelystä kansainvälisessä ihmisoikeusjärjestössä. Kehitysyhteistyökin kiinnostaa. Tällä hetkellä hän on töissä maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikössä. ”Työssä kiinnostavinta ja raskainta on kuunnella turvapaikkaa hakevien ihmisten kertomuksia.”

”Jaksan töissä sen takia, että saan antaa apua.”

Hjelt liittyi Vihreisiin vajaa kaksi vuotta sitten keväällä. Hän on ollut tähän mennessä mukana paikallisyhdistyksen toiminnassa. Hän muistaa Johanna Sumuvuoren jo aikaisemmista eurovaaleista. ”En tiennyt Nannasta mitään, mutta sain hänet sopivaksi ehdokkaaksi kaikista vaalikoneista. Aloin googlata hulluna häntä ja sitten natsasi.” ”Nanna on ainoa oikea eurovaaliehdokas minulle ja siksi liityin hänen tukiryhmäänsä.”

Sumuvuoressa Hjeltiä viehättää tämän globaali suuntautuminen ja kiinnostus turvallisuuspolitiikkaan sekä kehitysyhteistyöhön.
”Hän tekee väitöskirjaakin turvallisuuspolitiikasta.”

Hjelt sanoo symppaavansa kaikkia asioita, joita Sumuvuori ajaa eurovaalikampanjassaan. Hänelle on tärkeää, että Sumuvuori tarkastelee asioita kokonaisuutena. Europarlamentaarikolla on oltava perspektiiviä.

Hjelt voisi itsekin kuvitella vaikuttavansa tulevaisuudessa Brysselissä. Siihen tähtäsivät hänen opiskelunsa Hollannissa. Hjelt opiskeli Master of Arts in European Studies-tutkinnon Maastrichtin yliopistossa.

Samaistuminen omaan ehdokkaaseen on Hjeltille tärkeää. Hän innostui huomatessaan, että häntä ja Sumuvuorta yhdistävät yksityiselämänkin asiat.
”Hän on ollut partiossa ja on innostunut punkista. Minäkin olen ollut partiossa ja tykkään punkista!”

Kommentit

Kommentit

Kommentoi