Aloite katutaidepaikkojen kokonaiskartoituksesta Helsingissä

 |  Ei kommentteja

Viime viikkoina on liikkunut huhuja Kalasataman graffitiaidan purkamisesta tai siirtämisestä. Tein aloitteen aidasta vuonna 2009 sillä ajatuksella, että katutaide sopii hyvin rakennusaikaiseksi taiteeksi. Suvilahden ensimmäinen luvallinen graffitiaita oli niin suosittu, että jonoa muodostui välillä ruuhkaksi asti.

Sekä Kalasataman että Suvilahden aidat ovat osoittaneet, että Helsingissä on kova pula luvallisista maalauspaikoista. Rakennustyömaat sopivat erinomaisesti katutaiteen tekopaikoiksi, joko väliaikaisina tai pysyvinä elementteinä, riippuen toki alueesta. Helsingissä pitäisi selvittää koko kaupungin laajuudessa, missä kaikkialla olisi mahdollisuus luvallisille maalauspaikoille, joko pysyviin tai väliaikaisiin. Jätänkin tänään asiasta valtuustossa uuden aloitteen.

Tässä alustava aloitepohja:

Valtuustoaloite 9.11.2011

Rakennusaikaisten ja pysyvien katutaidepaikkojen kartoittaminen

Suvilahden ja Kalasataman graffitiaidat ovat olleet menestys. Työt ovat vaihtuneet tiuhaan ja aitojen kova käyttö on osoittanut luvallisten graffitimaalauspaikkojen suuren tarpeen Helsingissä.

Helsingissä voisi yleisemminkin käyttää rakennustyömaa-alueita ja meluaitoja luvallisten graffitiseinien sijaintipaikkana. Seinät voivat olla joko väliaikaisia tai pysyviä riippuen alueesta. Nuorisoasiainkeskuksella on mahdollisuus koordinoida toimintaa.  Sen lisäksi Helsingissä tulisi selvittää muiden katutaiteeseen soveltuvien paikkojen käyttöönottomahdollisuus.

Me allekirjoitetut valtuutetut esitämme, että kaupunki tekee luvallisista katutaidepaikoista kartoituksen. Kartoituksessa selvitetään sekä pysyvien että väliaikaisten maalauspaikkojen mahdolliset sijainnit.

Vt Johanna Sumuvuori

Kommentit

Kommentit

Kommentoi