Aloite palveluportaalista helsinkiläisille järjestöille

 |  Ei kommentteja

Terveisiä Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksesta!

Kerään parhaillaan valtuutettujen nimiä aloitteeseen, jolla toivon parannettavan helsinkiläisten järjestöjen palveluita. Kaupungin nykyinen avustuspolitiikka on kirjavaa ja palveluista on vaikeaa saada nopeasti käytännöllistä informaatiota.

Tietoa siitä, millaisia avustuksia tai palveluita mistäkin virastosta voi hakea ja millä kriteereillä, ei ole kovin helppoa löytää kaupungin sivujen linkkiviidakosta. Järjestöt tarvitsisivat yhden luukun palveluilleen, olkoon se sitten vaikka vain virtuaalinen näin aluksi. Tätä kirjoittaessa aloitteessa on jo lähes 40 valtuutetun allekirjoitukset. Järjestöpalveluiden yksinkertaistamiselle ja niiden saavutettavuuden parantamiselle on oikeasti tarvetta.

Tässä aloite kokonaisuudessaan:

Valtuustoaloite 28.9.2011

Järjestöportaalin perustaminen

Helsingin kaupunki tarjoaa erilaisille järjestöille monenlaisia palveluita aina avustuksista toimitilojen vuokraukseen. Järjestöyhteistyön muodot ja järjestöjen avustamisen perusteet vaihtelevat hallintokunnasta toiseen. Lisäksi palveluiden saatavuudesta on hankalaa saada tietoa, saati että pystyisi vertailemaan eri hallintokuntien käytäntöjä ja avustusperiaatteita.

Helsingin kaupungin järjestöyhteistyön ja avustuskäytäntöjen on oltava läpinäkyviä ja palveluiden helposti saavutettavissa.

Järjestöjen kannalta olisi tarkoituksenmukaista kerätä kaikki tieto järjestöille tarjottavista palveluista ja yhteistyömuodoista yhteen paikkaan ja linjata myös kaupungin järjestöyhteistyön periaatteet. Yksi tapa on rakentaa kaupungin sivuille helposti löytyvä järjestöportaali, jonne on koottu kaikki oleellinen aina avustuslomakkeista tilojen saatavuuteen. Käyttäjän kannalta on oleellista, että kaikki tieto ja tarvittavat asiakirjat ovat yhdessä paikassa.

Me allekirjoittaneet valtuutetut edellytämme, että kaupunki perustaa järjestöille oman palveluportaalin. Portaali tarjoaa kaikki kaupungin järjestöille suuntaamat palvelut yhdessä paikassa.

Vt Johanna Sumuvuori

Kommentit

Kommentit

Kommentoi