Täysistuntopuheenvuoro: Hedelmöityshoitolaki

 |  Ei kommentteja

Arvoisa puhemies! Kun keskustelemme täällä hedelmöityshoitojen antamisesta, kysymys on siis siitä, jatketaanko vuosikausia kestänyttä vallitsevaa käytäntöä vai viedäänkö ihmisiltä olemassa olevia oikeuksia pois. Yksinäisten naisten ja naisparien hedelmöityshoidot eivät tule katoamaan kieltämällä. Ne vain siirtyvät muualle Suomen rajojen ulkopuolelle, kuten Viroon, jonne pääsee parissa tunnissa lautalla Helsingistä.

Eduskunta ei voi myöskään säädellä muumimukin omistamista luvanvaraiseksi, ja täytyy muistaa, että näihin kotikonsteihin liittyy isoja riskejä, esimerkiksi lapsen ja äidin hiv-tartunnan riski. Yksinäiset naiset ja naisparit tulevat aina hankkimaan lapsia, sitä me emme täällä voi estää, ja nyt päätetään siitä, saavatko he tehdä niin lapsen ja naisen terveyttä suojellen. Tämä laki takaa myös lapsen oikeuden saada tietää myöhemmin alkuperästään.

Arvoisa puhemies! Hedelmöityshoidolla alkunsa saavat lapset ovat hyvin hartaasti toivottuja ja odotettuja, ja on vaikeaa ymmärtää, että jotkut täällä haluaisivat estää toivottujen lapsien syntymistä maailmaan. Kun eduskunta huomenna äänestää, toivon, että otetaan huomioon lapsen terveys ja turva.

Kommentit

Kommentit

Kommentoi